LEPOLAN PALVELUTALO

Lepolan palvelutalossa tarjoamme ikäihmisille laadukasta ja viihtyisää tehostettua palveluasumista kodinomaisessa ympäristössä Tyrnävällä. Lepolaan voi tulla myös tilapäishoitoon esimerkiksi omaishoitajan vapaiden tai kuntoutusjakson ajaksi. Lepolan toiminnalla on pitkät perinteet, sillä Lakeuden Palveluyhdistys ry on tarjonnut vanhusten asumispalveluja 70-luvulta lähtien.

Lepolan palvelutalo on lämminhenkinen, kodikas rakennus. Palvelutalossa on 30 asukaspaikkaa, joista 28 on yhden hengen huoneita ja lisäksi on yksi kahdelle henkilölle tarkoitettu kaksio. Kaikissa huoneissa on oma wc-/suihkutila sekä useimmissa myös keittiövarustus. Huoneet sisustetaan asukkaiden omilla, tutuilla kalusteilla. Lisäksi Lepolassa on viihtyisiä yhteisiä oleskelutiloja ja ruokasali. Päivittäin lämpenee sauna, jonka pehmoiset löylyt ovat asukkaiden suosiossa.

Hoito ja henkilökunta

Lepolassa hoito on laadukasta, kuntouttavaa hoitotyötä. Laadimme asukkaille heidän tarpeidensa pohjalta hoito- ja palvelusuunnitelman, jonka mukaan hoitoa toteutetaan ja tavoitteiden toteutumista seurataan. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja. Talossa vierailee säännöllisesti Tyrnävän terveyskeskuslääkäri, ja lisäksi hyödynnetään terveyskeskusten, erikoissairaanhoidon ja asukkaan niin halutessa myös yksityislääkäreiden palveluja. Talossa käy säännöllisesti parturi-kampaaja ja jalkahoitaja. Fysioterapiaa, toimintaterapiaa ja muita palveluja järjestetään tarpeen mukaan.

Moniammatillinen ryhmä pitää huolen siitä, että asukkailla on hyvä olla. Henkilökuntaan kuuluu vanhustyön palvelupäällikkö, kaksi sairaanhoitajaa, lähihoitajia, emäntä, jakelukeittiön työntekijä sekä kaksi toimitilahuoltajaa. Lepolassa toimitaan niin sanotun validaatio-työmenetelmän keinoin. Se tarkoittaa, että ikäihmisiä kohdellaan arvostavasti ja kunnioittavasti ja heidän tunteensa ja yksilöllisyytensä huomioidaan aidosti jokapäiväisessä työssä.

Kulttuuriteemainen palvelutalo

Lepolassa vietetään aktiivista ja virikkeellistä arkea, joka rakentuu asukkaille tutun ja rakkaan paikalliskulttuurin ympärille. Asukkaille järjestetään mukavaa yhteistä tekemistä lähes päivittäin. Lepolassa lauletaan ja musisoidaan, tehdään tuoli- ja keppijumppaa, ulkoillaan, pelataan bingoa, leivotaan, pidetään erilaisia kerhoja (esimerkiksi viikoittain seniorimuskari ja ”äijäkerho”) sekä järjestetään hartauksia, kalenterivuoden juhlia ja retkiä. Yhteinen ajanvietto tuo asukkaiden arkeen sosiaalisia kontakteja, hyvinvointia ja elämänlaatua.

Lepolaan asukkaaksi voi tulla kunnan SAS-ryhmän myöntämällä palvelusetelillä, kunnan sijoittamana tai itsemaksavana asukkaana. Lepola toimii palveluseteliyrittäjänä usealle kunnalle. Kysy lisätietoja vanhustyön vastaavalta hoitajalta.

Vuokra-asunnot 

Lakeuden Palveluyhdistys ry:llä on tarjolla ikäihmisille myös vuokra-asuntoja Tyrnävällä ja Temmeksellä. Vuokra-asuntoja on Tyrnävällä 22 kappaletta ja Temmeksellä 23 kappaletta. Lisätietoja asunnoista saa toiminnanjohtaja Tuula Mikkolanvaaralta puh. 044 5767 000.

Ota yhteyttä:

Lepolan ts. palvelupäällikkö
Jonna Tarakkamäki
puh. 044 5767 001
jonna.tarakkamaki@lakeus.fi

Lepolan hoitajat:
puh. 044 5767 002 Sarastus
puh. 044 5767 003 Viuhka
puh. 044 5767 005 Päivänkehrä

Katso esite tästä

Scroll to Top