Tukiasunnot mahdollistavat eritasoista tukea tarvitsevan asumisen

Tukiasunnot ovat hyvä vaihtoehto asukkaille, jotka selviytyvät arkitoimista pienemmän ohjauksen ja tuen avulla. Tarvittava tuki räätälöidään aina asukkaan tarpeen mukaisesti. Päivisin Antintalon ohjaaja on tukiasukkaiden käytettävissä ja öisin Pentinkulman yökkö vastaa koko Mankilankartanon asukkaiden hyvinvoinnista.
Turvallisuuden takaamiseksi piha-alueellamme on tallentava videovalvonta ja tarvittaessa asukkaat saavat käyttöönsä hälytinrannekkeet, joiden avulla voinnin seuraaminen onnistuu tehokkaasti ympäri vuorokauden.

Asukkaat tekevät asunnoista kodin

Tukiasunnoissa asukkaat voivat viettää varsin itsenäistä, omannäköistä elämää. Tukiasunnoissa asukkaat huolehtivat pääsääntöisesti itse oman kotinsa siisteydestä, ruoanlaitosta ja arkiaskareista. Arkipäivään kuuluu työtoiminta Peltolan palvelukeskuksessa, avotyö lähialueen yrityksissä tai opiskelu. Useimmat asukkaat valmistavat aamu- ja iltapalat sekä päivällisen itse omissa kodeissaan, mutta ateriapalvelu on tarvittaessa mahdollista ostaa myös Antintalon puolelta. Vapaa-ajantoimintaan asukkaat osallistuvat aktiivisesti omien toiveidensa ja harrastustensa sekä kiinnostuksen kohteidensa mukaan.

Jokainen saa sisustaa kotinsa omannäköiseksi

Mankilankartanon pihapiirissä sijaitseviin rivitaloihin kuuluu kuusi tukiasuntoa.

Tukiasunnot ovat viihtyisiä 40 m2:n kaksioita joihin sisältyy

  • tupakeittiö
  • makuuhuone
  • WC/pesuhuone
  • Antintalon ryhmäkodin saunatilat
  • yhteinen viihtyisä piha-alue

yksi asunnoista on invamitoitettu

Pätevä henkilökuntamme auttaa ja neuvoo

Antintalon ryhmäkodin ohjaaja on tukiasukkaiden käytettävissä ja auttaa ja neuvoo aina tarvittaessa. Jokaiselle tukiasukkaalle on nimetty oma ohjaaja. Jokaiselle asukkaalle on sovittu oma viikoittainen ohjausaika, jolloin voidaan esimerkiksi käydä asioilla, harjoitella yhdessä kodin askareiden tekoa tms. Ohjaus ja apu ei kuitenkaan rajoitu tähän aikaan, vaan apua ja neuvoa saa tarvittaessa vaikka päivittäin Antinalon ohjaajalta.

Tukiasunnot:
Mankilantie 3 C ja 3 D, 91800 TYRNÄVÄ, ohjaajan puh. 044 5767 012 (Antintalo)

Scroll to Top